O nás – Ako sa varia zmeny

O nás – Ako sa varia zmeny

Keď človek chce, všetko sa dá.

Keď Táňa Cárová z neziskovej organizácie PDCS v ďalekých Spojených štátoch amerických na svojej stáži učila variť bryndzové halušky a šúľance utečencov z Nepálu, či Iránu, zistila, že po jej ukážke ich vedia robiť rovnako dobre ako naše staré mamy a takisto si jasnejšie uvedomila, že jedlo nie je len prostriedkom na zasýtenie. Svoje skúsenosti z workshopov v zahraničí sa rozhodla preniesť aj na Slovensko a v spolupráci s ambasádorkami projektu Food revolutians Jamieho Oliviera sa rozhodli spoločne zamyslieť nad tým, čo všetko sa dá meniť prostredníctvom varenia a jedla. Svoje predstavy ponúkli v priestoroch neziskovej organizácie PDCS na Štúrovej ulici v Bratislave návštevníkom luchseminára s názvom „Ako sa varia zmeny?“
Tatiana Šušková najskôr zachytila spomínanie Táne Cárovej na spoločné varenie šúľancov s Nepálcami...

O nás – Ako sa varia zmeny - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Škola varenia, na ktorej môžu svoje kulinárske zručnosti prezentovať rôzne sociálne skupiny, ale aj vekové ročníky... Projekt, ktorý bude pomáhať zbližovať ľudí prostredníctvom jedla, uzrel svetlo sveta vďaka spojeniu skúsenosti Táne Cárovej z mimovládnej organizácie PDCS z pobytu zo zahraničia a slovenských ambasádoriek svetového projektu Food Revolutions Jamieho Oliviera Janice Lacovej a Anety Orosi. Na lunchseminári „Ako sa varia zmeny?“ sa diskutovalo o tom, čo je kulinársky aktivizmus, aké rozmery dosahuje vo svete a o tom, čo všetko sa dá meniť prostredníctvom jedla a varenia. Tatianu Šuškovú zaujímalo, aké dojmy si odniesli návštevníci z podujatia. Ako prvého oslovila Mira:

O nás – Ako sa varia zmeny - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame