Filipínske rezance

Filipínske rezance

Ste aj dnes naladení na trochu exotické chute? Ak ste priaznivcom nášho Kulinária, určite ste zaregistrovali, že tento týždeň varíme „svetovo“, podľa receptov návštevníkov Mareeny – komunitného centra, ktoré v Bratislave pomáha integrácii cudzincov z celého sveta. A osvedčená skúsenosť hovorí, že veľa o svete sa môžeme dozvedieť práve prostredníctvom jedla. Monika Gašparová a Tatiana Šušková vás dnes pozývajú na Filipíny: 

Filipínske rezance Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Smažené filipínske rezance

Do vriacej vody pridáme rezance.
Povaríme ich 40 sekúnd. Rezance scedíme.
Na panvici osmažíme polovicu lyžice rozpučeného cesnaku, pridáme na tenké plátky nakrájanú mrkvu a čínsku kapustu bok choy.
Pridáme lyžicu cukru a ustricovú omáčku. Smažíme a premiešavame dokým nebude zelenina uvarená.
Zeleninu môžeme odložiť a ideme na varenie mäsa.
Opäť na oleji usmažíme cesnak a pridáme rovnaké množstvo nakrájaného mäsa podľa chuti.
Opäť pridáme lyžicu cukru a ustricovej omáčky  a troška sójovej omáčky.
Teraz osmažíme rezance.
Pridáme lyžicu ustricovej omáčky a cukru a troška sójovej omáčky.
Dobre premiešame a pridáme zeleninu a mäso. Miešame až dokým nie sú rezance hotové.

 

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame