Mrkvovo-tofu nátierka

Mrkvovo-tofu nátierka

V obľúbenom programe RTVS Cestou necestou – gastromonickom cestopise sa filmový štáb vydáva po stopách zaujímavých Slovákov žijúcich v zahraničí a prostredníctvom nákupov, prípravy jedla a jeho ochutnávania spoznávame nielen chute a vône danej krajiny, ale aj jej reálie, zvyky a kultúru. Rovnakú príležitosť máme aj my u nás na Slovensku, ak stretneme zaujímavého cudzinca, ktorý u nás žije. Príležitosť stretnúť ľudí z celého sveta ponúka komunitné centrum Mareena, ktoré im vzdelávacími, kultúrnymi a voľnočasovými aktivitami pomáha integrovať sa do života na Slovensku. V kalendári podujatí nechýbajú ani tie, na ktorých sa varí a ochutnáva. A sú veľmi obľúbené. V knihe receptov Mareeny z celého sveta budeme tento týždeň listovať v Kulináriu s  manažérkou komunitných aktivít Monikou Gašparovou a Tatianou Šuškovou.  

Mrkvovo-tofu nátierka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na nátierku potrebujeme 1 balenie obyčajného tofu, dve-tri mrkvy a maslo alebo rastlinnú maslovú nátierku.
Mrkvu očistíme a postrúhame na drobno.
Rovnako postrúhame aj tofu.
Nachystáme si maslo, ktoré by malo byť mäkšie.
Ak maslo vyberiete z chladničky, môžete ho na pár sekúnd zohriať v mikrovlnke. Mrkvu, tofu a maslo jednoducho rozmiešame v miske a nátierka je hotová.

Autorka: Tatiana Šušková; ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame