Máte chuť na niečo sladké? Ak áno, vypočujte si recept, ktorý Miroslav Würfl nahral so šéfkuchárom bratislavského hotela neďaleko Hlavnej železničnej stanice, Michalom Hečkom.
Medové parfait Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
POTREBUJEME:
50 g hnedého cukru
45 g medu
4 žĺtka
300 ml sladkej smotany
POSTUP:
Zmiešame hnedý cukor, med a štyri žĺtka. Nad vodným kúpeľom to našľaháme, kým nám žĺtka nezhustnú. Po tom do toho vmiešame trošku našľahanej smotany, zmes vylejeme do formy a necháme ju odstáť v mraziacom boxe 24 hodín. Pred servírovaním preložíme formičky do chladničky asi na 10 minút, aby tuhá zmes trocha povolila. Podávame s nakrájaným čerstvým ovocím.