Medové parfait

Medové parfait

Máte chuť na niečo sladké?  Ak áno, vypočujte si recept, ktorý Miroslav Würfl nahral so šéfkuchárom bratislavského hotela neďaleko Hlavnej železničnej stanice, Michalom Hečkom. 

Medové parfait Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

POTREBUJEME: 
50 g hnedého cukru
45 g medu
4 žĺtka
300 ml sladkej smotany

POSTUP:  
Zmiešame hnedý cukor, med a štyri žĺtka. Nad vodným kúpeľom to našľaháme, kým nám žĺtka nezhustnú.  Po tom do toho vmiešame trošku našľahanej smotany, zmes vylejeme do formy a necháme ju odstáť v mraziacom boxe 24 hodín. Pred servírovaním preložíme formičky do chladničky asi na 10 minút, aby tuhá zmes trocha povolila. Podávame s nakrájaným čerstvým ovocím.


Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame