Ak chystáte pre svojich priateľov pohostenie, možno sa necháte inšpirovať nasledujúcim receptom. Všetko podstatné povedal Miroslavovi Würflovi šéfkuchár z bratislavského hotela pod Hlavnou železničnou stanicou, Michal Hečko.
Pečený tuniak so salsou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
filet z tuniaka 200 - 300g (nakrájaný na podlhovasté „kvádre“ )
podrvené celé čierne korenie ( nahrubo v mažiari )
jednu štvrtinu ananásu - nakrájaný pozdĺž na plátky
2 ks červenej papriky
15g čerstvého koriandru
20g čierneho sezamu
sezamový olej
sójová omáčka
korenie
limetková kôra + šťava
1 PL medu
chilli podľa chuti
Postup:
Tuniaka najskôr obalíme v nadrvenom čiernom korení, podobne ako keď obaľujeme rezeň a na rozpálenej panvici ho z oboch strán prudko opečieme. Pri príprave salsy – plátky ananásu potrieme medom, nastrúhame na ne limetkovú kôru a ugrilujeme tak, aby pekne skaramelizovali. Necháme ich vychladnúť a nakrájame na malé kocky (cca 0,5 x 0,5 cm) Papriku nadrezujeme sójovou omáčkou a tiež skaramelizujeme, trošku ju ugrilujeme a po vychladnutí nakrájame na rovnaké kocky. Potom zmiešame papriku s ananásom, nasekáme do toho čerstvý koriander, ochutíme limetkovou šťavou, lyžičkou sójovej omáčky a troškou medu, pridáme semienka z čierneho sezamu a podávame tak, že na kocky tuniaka dáme lyžičku salsy.