Tento týždeň sa stravujeme zdravo aj chutne a v tomto trende budeme pokračovať aj v nasledujúcich minútach. Na dnešný recept bol zvedavý aj Miroslav Würfl. Podrobnosti mu povedal šéfkuchár jedného bratislavského hotela Michal Hečko.
Grilovaná zelenina Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
SUROVINY:
cuketu
papriky rôznych farieb
baklažán
paradajky
uhorku
cibuľu
mätu
soľ
korenie
olivový olej
tymián
cesnak
POSTUP:
Zeleninu si nakrájame – cuketu na približne polcentimetrové plátky, papriky na hrubšie kusy a veľké paradajky si pripravíme tiež na širšie plátky. Zeleninu si nadrezujeme troškou olivového oleja, osolíme, okoreníme, môžeme to skrášliť čerstvým tymiánom, nasekaným cesnakom, dobre premiešame a necháme odstáť asi 4 hodiny v chladničke...
Salsu si pripravíme tak, že uhorku rozkrojíme po dĺžke, vyberieme zo stredu jadierka, nakrájame ju na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú mätu a väčšiu lyžičku jogurtu, ktorý obalí uhorku.
Aj baklažán rozkrojíme po dĺžke, vyberieme stred, potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, obidve polovičky spojíme dohromady, zabalíme do alobalu a dáme na gril. Po 30 minútach vyškriabeme stred - pekne naservírujeme na tanier a jedlo môžeme podávať!