Kozí syr s pečenými jahodami

Kozí syr s pečenými jahodami

Možno si dnes na obed dáte mäso so zemiakmi, ale ak chcete pozvať svojich priateľov po skončení hrozby koronavírusu, teda o niekoľko týždňov na návštevu a prekvapiť ich, máme pre vás tip na netradičnú gurmánsku špecialitu. So šéfkuchárom bratislavského hotela neďaleko Hlavnej železničnej stanice Michalom Hečkomsa porozprával Miroslav Würfl...

Kozí syr s pečenými jahodami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme v bylinkách nakladaný kozí syr a jahody pečené v balzamiku..  

NA NAKLADANIE:

200g mäkký kozí syr 
20g bazalka 
20 g pažítka
10g tymiánu
1 malá červená cibuľa
cesnak  1  strúčik
bobkový list  2 ks
čierne korenie celé / mleté
morská soľ
horčičné semienko
olej  z hroznových semienok  ( môžeme ho nahradiť aj slnečnicovým olejom )

POSTUP:   Syr prerežeme na polovicu a dovnútra dáme nasekané bylinky. Na tenké plátky nakrájaný cesnak a cibuľu, osolíme, okoreníme, zalejeme olejom,  a necháme asi týždeň až dva odležať.

JAHODY:

200g jahôd  
3 PL balzamikového octu  
3 PL  medu
20g  hnedého cukru 
10g tymiánu
1 ks bobkový list 

Očistené jahody zmiešame so všetkými prísadami a dáme piecť  do rúry na  200 °C zhruba na 10-12 minút tak, aby zmäkli,  ale nerozpadli sa úplne.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame