Možno si dnes na obed dáte mäso so zemiakmi, ale ak chcete pozvať svojich priateľov po skončení hrozby koronavírusu, teda o niekoľko týždňov na návštevu a prekvapiť ich, máme pre vás tip na netradičnú gurmánsku špecialitu. So šéfkuchárom bratislavského hotela neďaleko Hlavnej železničnej stanice Michalom Hečkomsa porozprával Miroslav Würfl...
Kozí syr s pečenými jahodami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme v bylinkách nakladaný kozí syr a jahody pečené v balzamiku..
NA NAKLADANIE:
200g mäkký kozí syr
20g bazalka
20 g pažítka
10g tymiánu
1 malá červená cibuľa
cesnak 1 strúčik
bobkový list 2 ks
čierne korenie celé / mleté
morská soľ
horčičné semienko
olej z hroznových semienok ( môžeme ho nahradiť aj slnečnicovým olejom )
POSTUP: Syr prerežeme na polovicu a dovnútra dáme nasekané bylinky. Na tenké plátky nakrájaný cesnak a cibuľu, osolíme, okoreníme, zalejeme olejom, a necháme asi týždeň až dva odležať.
JAHODY:
200g jahôd
3 PL balzamikového octu
3 PL medu
20g hnedého cukru
10g tymiánu
1 ks bobkový list
Očistené jahody zmiešame so všetkými prísadami a dáme piecť do rúry na 200 °C zhruba na 10-12 minút tak, aby zmäkli, ale nerozpadli sa úplne.