Ďalší recept z macesovej múky nám teraz ponúkne Viera Kamenická z Múzea židovskej kultúry v Bratislave. Nahrával Michal Herceg.
Židovské cesnakové placky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme
1 kg zemiakov
cesnak
3 vajcia
macesová múka
majoránka, mleté čierne korenie, soľ
Uvarené zemiaky (najlepšie deň vopred) olúpeme, nastrúhame do misky, osolíme, pridáme roztlačený cesnak so soľou, majoránku, mleté čierne korenie, celé vajcia, macesovú múku podľa potreby a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na hrubší plát. S guľatou formičkou, alebo pohárom vykrajujeme placky a vyprážame ich v horúcej husacej masti (môže byť aj rastlinný olej ) z oboch strán do červena. Podávame s kyslou kapustou.