Po celý týždeň sme vám ponúkali recepty starých mám. Dnes si spolu môžeme upiecť višňovo makovú štrúdľu, ktorá výborne chutí so šálkou horúceho čaju, či kávy. Pečie Jozefína Pašeková, ochutnáva Viera Horáková.
Maková štrúdľa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu višňovo makovej štrúdle potrebujeme:
Lístkové cesto, 1/2kg maku, vykôstkované višne, 20 Dkg. Práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, maslo na potretie
Postup: Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme roztopeným maslom, posypeme makom, poukladáme višne, pridáme cukor, maslo, štrúdľu zavinieme a uložíme na vymastený plech.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút.
Po upečení necháme vychladnúť a krájame na šikmé rezy.