Máte chuť na zákusok? Určite mnohí takto pred Vianocami povedia, že áno. Ak vám k tomu nechýba aj chuť si ho upiecť, tak si vypočujte recept, ktorý Michal Herceg nahral s Marianou Hrabovskou.
Gaštanová kocka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme si recept na gaštanovú kocku. Malo by nám vyjsť 25 kusov. Korpus sa skladá z piatich vajíčok, dvanástich dekagramov cukru, pätnástich dekagramov hladkej múky a štipky kypriaceho prášku. Vajíčka si vyšľaháme s cukrom, primiešame múku, kypriaci prášok a upečieme na plechu s papierom pri teplote dvesto stupňov do zlatohneda. Na gaštanový krém potrebujeme: pätnásť dekagramov cukru, rovnaké množstvo krupice, štvrť litra mlieka, jeden zlatý klas, dvadsať dekagramov masla a gaštanové pyré podľa chuti. Z mlieka, cukru a zlatého klasu si uvaríme puding. Necháme vychladnúť, zašľaháme do toho maslo a gaštanové pyré. Rozotrieme na upečený vychladnutý korpus a dáme stuhnúť. Na to ešte pôjde karamelová šľahačka. Tá sa skladá z piatich dekagramov cukru, piatich dekagramov krupice, desiatich dekagramov tridsaťtripercentnej smotany. Cukor si stopíme na karamel, prilejeme smotanu a povaríme dve-tri minútky. Necháme vychladnúť a vyšľaháme si tri a pol decilitra smotany, primiešame karamelovú zmes, rozotrieme na krém a dáme vychladnúť. Po vychladnutí nakrájame na kocky o veľkosti päť krát päť centimetrov.