Hubová omáčka so smotanou zo Senice

Hubová omáčka so smotanou zo Senice

Hubová omáčka so smotanou zo Senice od Gabriela Galáda, majstra odborného výcviku Strednej odbornej školy Senica.

Potrebujeme:
500 ml vody
1500 g čerstvých húb
250 ml kyslej smotany
1/2 lyžice polohrubej múky
soľ
rasca
ocot
4 vajcia
maslo

Postup: Očistené huby nakrájame, necháme variť vo vode so soľou a s rascou. V smotane rozmiešame múku a po 15 minútach zmes nalejeme na huby. Do omáčky dáme všetky štyri vajcia a bez miešania ich necháme 4 až 5 minút povariť.
Podľa chuti môžeme pridať do omáčky ocot a opatrne zjemniť maslom. Podávame s varenými zemiakmi.

Hubová omáčka so smotanou zo Senice Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame