Šošovicové fašírky

Šošovicové fašírky

V poradí už štvrtý bezmäsitý recept si aj dnes pripravíme s etnologičkou Zorou Mintalovou-Zubercovou. Nahral ho pre vás Michal Herceg. 

Šošovicové fašírky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na šošovicové fašírky potrebujeme 250 g šošovice, vodu, soľ, mleté čierne korenie, majorán, jedno vajce, cibuľu, strúhanku, múku a masť resp. olej. Šošovicu preberieme, umyjeme, na tri hodiny namočíme a uvaríme ju domäkka. Šošovicu necháme odkvapkať, osolíme, ochutíme korením a majoránom a dobre premiešame. Pridáme vajíčko, zahustíme omrvinkami zo strúhanky, najlepšie domácej.Všetko dobre premiešame, pridáme pokrájanú cibuľku upraženú na oleji či masti, všetko premiešame a necháme postáť. Zo šošovicovej zmesi urobíme malé fašírky, obalíme ich v múke a opražíme v horúcom oleji. Podávame so zemiakmi alebo s chlebom.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame