Zajačí chrbát

Zajačí chrbát

Spisovateľka a etnografka Terézia Vansová vydala prvú kuchársku knihu v slovenskom jazyku v roku 1914. Obsahuje vyše 900 osvedčených receptov, ktoré zodpovedajú požiadavkám jednoduchej  i meštianskej kuchyne. Dnešný recept z tejto knihy spoločne  vybrali  šéfredaktorka časopisu Gastro Viera Dudášová  a Miroslav Würfl.

Zajačí chrbát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

  

Potrebujeme:

Odležaného zajaca 
soľ
majorán
domácu slaninu
vodu
biele suché víno
maslo

Postup:

Z dobre odležaného zajaca vykrojíme chrbát a stehienka. Vyberieme drobné trčiace kostičky a mäso prešpikujeme slaninou. Potrieme ho soľou a majoránom, zajaca vložíme do nádoby, pridáme kúsky masla a dáme ho piecť. Namiesto vody môžeme použiť aj suché biele víno, ktoré sa k tomuto mäsu naozaj hodí. Počas pečenia zajaca podlievame, aby mäso nezoschlo.  Mladé mäso pečieme hodinu, staršieho zajaca asi 2 a pol hodiny.  Ako prílohu podávame ryžu alebo pečené zemiaky.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame