Demikát

Demikát

Spisovateľka, prekladateľka a etnografka Terézia Vansová vydala prvú kuchársku knihu v slovenskom jazyku v roku 1914. Obsahuje vyše 900 osvedčených receptov, ktoré zodpovedajú požiadavkám jednoduchej  i meštianskej kuchyne. Dnešný recept na tradičnú polievku z tejto knihy spoločne vybrali šéfredaktorka časopisu Gastro Viera Dudášová a Miroslav Würfl.

Demikát Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu demikátu potrebujeme :
pol chleba
bryndzu
soľ
cibuľu, pažítku alebo kôpor
sladkú smotanu
maslo

Postup:   
Do polievkovej misy nakrájame na tenké pásiky chlieb, pridáme ľubovoľné množstvo bryndze, soľ, nadrobno pokrájanú cibuľu, pažítku alebo kôpor. Zmes zalejeme vriacou vodou a necháme prikrytú niekoľko minút. Ak chceme jemnejší demikát, pridáme dve lyžičky sladkej smotany a kúsok masla.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame