V pravidelnej rubrike hovoríme recept na jedlo, ktorý sme schopní pripraviť aj my – teda laici. Dnes to bude múčnik.
A variť, presnejšie povedané piecť bude pani Anna Kabátová z Maduníc, ktorá v novembri oslávila deväťdesiatku. Stále jej to však veľmi dobre varí. Martin Jurčo sa Anny Kabátovej pýtal, ktorý z množstva receptov vyberie. Rozhodla sa pre štrúdľu, aj preto, že mnohé mladé gazdinky sa ju neraz nemajú od koho naučiť.
Na základné cesto na štrúdľu potrebujeme tieto suroviny: 250 g hladkej múky, 100 g masla, jedno vajce, 100 ml mlieka a štipku soli. Na plnku potrebujeme 600 g maku a rovnaké množstvo jabĺk, 50g práškového cukru a maslo.
Domáca štrúdľa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.