Viete, kto sú vegáni? Ak ste počas tohto týždňa počúvali naše kulinárium, tak určite áno. Nepoužívajú mäso ani živočíšne produkty, ale ich jedlá sú často prekvapujúco chutné. A čo to bude dnes. To sa už dozvieme od manželov Miloša a Kataríny Radványiovcov zo Slovenskej vegánskej spoločnosti, s ktorými sa porozprával Michal Herceg.
Bezlepkový mrkvový šalát s vlašskými orechmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na dve porcie bezlepkového mrkvového šalátu s vlašskými orechmi potrebujeme:
4 stredne veľké mrkvy
5 PL olivového oleja
5 ČL javorového sirupu
2 PL citrónovej šťavy
5 ČL dijonskej horčice
3 PL nahrubo nasekanej petržlenovej vňate
3 PL vlašských orechov, nasekané a opražené nasucho
Postup:
Mrkvu nastrúhame na strúhadle na hrubšie kúsky, zmiešame s petržlenovou vňaťou a všetkými ostatnými ingredienciami okrem orechov, ktorými posypeme šalát.