Tento týždeň vynecháme v Kulináriu nielen mäso, ale aj všetky živočíšne produkty ako napríklad mlieko či vajcia. Chutné a zdravé recepty vám spolu s Michalom Hercegom budú ponúkať manželia Miloš a Katarína Radványiovci zo Slovenskej vegánskej spoločnosti.
Bezlepková mrkvovo-paradajková polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na štyri porcie bezlepkovej mrkvovo-paradajkovej polievky potrebujeme takéto suroviny:
4 stredne veľké mrkvy
1 stopka zeleru
1 šálka cherry paradajok
2 PL olivového oleja
1/2 ČL rímskej rasce
soľ, čierne korenie
2 PL arašidového masla, 2 sušené chilli papričky, nasekané nadrobno (príp. chilli)
1/2 šálky čerstvej petržlenovej vňate
2 PL nepražených, nesolených arašidov, nasekané nahrubo
3 šálky vody
Postup:
Do hlbokého hrnca dáme olej, pridáme koreniny a restujeme 1 min. Pridáme nadrobno
nakrájaný zeler, mrkvu nakrájanú na kolieska, sušené chilli a restujeme 5 min. Pridáme na
polovicu prekrojené cherry paradajky a podlejeme vodou. Varíme asi 20 min, kým zmäkne
zelenina. Pridáme arašidové maslo a všetko rozmixujeme na krémovú polievku. Servírujeme
posypané arašidmi a nasekanou petržlenovou vňaťou.