Šuriansky tradičný perkelt

Šuriansky tradičný perkelt

Jedlá z južného Slovenska boli známe krásnou červenou farbou. Na svedomí to mala mletá červená paprika. Ako sa presvedčila Hana Michalčíková nešetrili ňou ani v Šuranoch a Jana Kurucová nám dnes  ponúka ďalší tradičný recept, v ktorom našla domáca paprika využitie. 

Šuriansky tradičný perkelt Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Šuriansky tradičný perkelt budeme potrebovať: masť, alebo olej, dve cibule, kuracie mäso aj s kosťou, soľ, mletú červenú papriku, korenie, smotanu a trochu múky alebo škrobu.
 Postupujeme nasledovne: Na oleji alebo na masti opražíme dve nakrájané cibule a pridáme  na väčšie kúsky pokrájame  kuracie mäso aj s kosťou. Podlejeme horúcou vodou, tak, aby ho zakryla, osolíme, okoreníme a dobre posypeme sladkou mletou červenou paprikou. Pridáme petržlenovú vňať, alebo vňať z ligurčeka a dusíme do mäkka. Smotanu rozmiešame s trochou múky alebo škrobu, pridáme k mäsu, povaríme a odstavíme. Podávame s haluškami. 

Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame