Poznáte to, ako sa zbierajú slinky každému u vás doma, keď sa rozhodnete marinovať inak chutné, ale predsa len menej šťavnaté mäso. Vďaka dobrej marináde získa inú chuť a my si tak doprajeme aj gurmánsky zážitok. S odborníčkou na školské stravovanie Dašou Ostertágovou a Beátou Repíkovou si aj my teraz pripravíme na marinovanie kuracie prsia.
Marinované kura Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme
4 ks kuracích stehien, asi 20 špenátových listov, 12 ks údeného oštiepka, 2 mrkvy, podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, 2 čajové lyžičky čerstvého alebo sušeného tymianu, 4-5 polievkových lyžíc oleja, 4 polievkové lyžice kompótu z brusiniek
Ako na to
Mäso umyjeme, osušíme a vložíme do misy, prelejeme olejom, posypeme tymianom, osolíme, okoreníme čiernym korením, v tomto náleve ich občas obrátime a marinujeme asi jednu hodinu. Potom kuracie prsia z marinády vyberieme a narežeme tak, že vytvoríme kapsy. Tie naplníme lístkami špenátu, syrom a do stredu vložíme očistenú, umytú pozdľžne narezanú mrkvu. Napokon kapsu uzavrieme dreveným špáradlom alebo kovovou ihlicou. Takto pripravené kuracie prsia dáme na panvicu s rozpáleným tukom a prudko z oboch strán opečieme a odložíme na teplé miesto.Potom do výpeku pridáme trochu marinády a teplej vody alebo zeleninového vývaru a za stáleho miešania varíme až do zredukovania množstva šťavy na polovicu.
Odložené mäso /kapsy/ vrátime späť na panvicu vložíme do šťavy a prikryté zohrejeme. a servírujeme. Podávame s dusenou ryžou, zeleninovou oblohou a brusinkovým kompótom.