Tento týždeň varíme zo záhradnými burinami, konkrétne s hviezdicou prostrednou – ľudovo kuračkou. Na nedeľu sme s pripravili bezmäsovú variáciu na zemiakové guľky, ktoré sa bežne plnia údeným mäsom. Soňa Juriková s Monikou Královou namiesto toho ponúkajú niečo na odľahčenie trávenia – plnku z tofu a hviezdice prostrednej. Čím je táto burina taká zaujímavá, že sme jej venovali celé kulinárium?
Zemiakové guľky s tofu a hviezdicou prostrednou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Prísady:
600 g zemiakov
250 – 300 g hrubej múky
1 vajce
soľ
plnka:
300 g údeného tofu
2 hrste nasekanej hviezdice prostrednej
čierne korenie, soľ
4 väčšie cibule na ozdobenie
Postup: V slanej vode uvaríme zemiaky v šupke, necháme ich vychladnúť a potom nastrúhame najemno. Pridáme vajce a múku a vypracujeme cesto. Z neho vypracujeme bochník, z ktorého krájame plátky – základ guliek.
Pripravíme si plnku – rozdrobíme tofu, pridáme hviezdicu, korenie a soľ. Zmesou plníme cesto a tvarujeme guľky, ktoré uvaríme v osolenej vode.
Na tanieri ozdobíme opečenou cibuľou pokrájanou na kolieska.