Šošovicovo-mrkvové fašírky s hviezdicou prostrednou

Šošovicovo-mrkvové fašírky s hviezdicou prostrednou

Tento týždeň varíme zo záhradnými burinami, konkrétne s hviezdicou prostrednou – ľudovo kuračkou. V pondelok to boli zapečené šampiňóny s hviezdicou prostrednou, v stredu sme vám ponúkli recept na tofu s hviezdicou prostrednou a karí, vo štvrtok sme varili zemiakovú polievku s touto burinou a dnes sa Soňa Juriková zamerala na trochu zložitejší recept. Monika Králová jej ukázala, ako sa pripravujú šošovicovo-mrkvové fašírky s hviezdicou prostrednou. 

Šošovicovo-mrkvové fašírky s hviezdicou prostrednou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Prísady:
300 g šošovice
2 – 3 stredne veľké mrkvy
2 – 3 vajcia
1 menšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku
trochu hladkej múky na zahustenie cesta
strúhanka na obalenie fašírok
olej na smaženie
väčšia hrsť hviezdice prostrednej
sušený majorán
soľ, korenie
drvená rasca.

Postup:
Cez noc necháme napučať šošovicu. Potom vodu zlejeme a šošovicu varíme v osolenej vode do mäkka. Potom ju prepasírujeme alebo rozmixujeme.
Hviezdicu nasekáme na drobno.
Nasekáme cibuľu, popučíme cesnak a na jemno postrúhame mrkvu. Všetko pridáme k šošovici, pridáme vajcia, koreniny a múku na zahustenie ako pri bežných fašírkach. Zmes dobre vypracujeme a vytvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a opečieme na oleji.
Podávame so zemiakmi a majonézou.

Autorka: Soňa Juriková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame