Tofu so šampiňónmi, karí a hviezdicou prostrednou

Tofu so šampiňónmi, karí a hviezdicou prostrednou

Tento týždeň sa Kulinárium mení na Burinárium. Soňa Juriková s Monikou Královou totiž pripravujú na každý deň recepty, v ktorých je dôležitou prísadou – bežná záhradná burina.
V pondelok priblížili recept na zapečené šampiňóny s bryndzou a hviezdicou prostrednou, ktorej ľudovo hovoríme kuračka, pretože sa často dáva sliepkam, aby mali výživnejšie vajíčka. A pri tejto zaujímavej burine ostaneme aj dnes.  

Tofu so šampiňónmi, karí a hviezdicou prostrednou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Recept na tofu so šampiňónmi, karí a hviezdicou prostrednou

Prísady:
200 g šampiňónov
250 g bieleho prírodného tofu
za hrsť hviezdice prostrednej
1 hustejšie kokosové mlieko alebo kokosová smotana
zmes korenia
karí
olej

Postup:
Ak sú šampiňóny čerstvé, nemusíme ich čistiť, len ich umyjeme a nakrájame na plátky. Umyjeme aj hviezdicu prostrednú a nasekáme ju na asi 1 cm byľky.
Tofu nakrájame na menšie kocky.
Na oleji popražíme tofu. Ak sa prilepuje, podlejeme ho vodou. Pridáme šampiňóny a popražíme. Pridáme asi 4 ČL karí, hviezdicu prostrednú a necháme ju zavädnúť.
Podlejeme kokosovou smotanou alebo hustejším kokosovým mliekom a dochutíme soľou a korením.
Podávame s ryžou ako hlavné jedlo.

Autorka a foto: Soňa Juriková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame