Avokádové pralinky

Avokádové pralinky

Suroviny: Potrebujeme „topičku“ na čokoládu, čokoládu, avokádo, broskyne (konzervované alebo čerstvé), mletú škoricu a formy na pralinky.

Postup: V „topičke“ roztopíme čokoládu približne na 60 stupňov. Keď je roztopená, pridáme do nej studenú čokoládu, aby sa schladila na približne 34 stupňov a ľahšie stuhla a nebola fľakatá. Do foriem na pralinky vylejeme čokoládu, ale iba na spodok a kraje, aby sa vytvorila takzvaná škrupinka a necháme to stuhnúť v chladničke asi 5 až 10 minút. Potom si pripravíme avokádovú penu, a to tak, že vydlabeme dužinu z avokáda, pridáme broskyne a štipku škorice a rozmixujeme všetko ponorným mixérom. Keď vyberieme formy z chladničky, s „drezírovacím“ vrecúškom naplníme formy avokádovou penou a nakoniec ich zalejeme čokoládou a dáme stuhnúť. Čokoláda tuhne veľmi rýchlo, takže pralinky sú hotové do pol hodiny. Vychutnať si ich môžeme napríklad s výbornou kávou.

Autor receptu: Veronika Nováková

Avokádové pralinky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Richard Šümeghy

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame