Zapečené šampiňóny s kuračkou

Zapečené šampiňóny s kuračkou

Tento týždeň budeme variť s netradičnými prísadami, ktorých máme plné záhony, no bežne skončia akurát tak v komposte. Soňa Juriková si totiž Kulinárium premenila na Burinárium a s Monikou Královou na každý deň si pripravili recept, ktorý ako podstatnú prísadu využíva nejakú divú burinu. Dnes to bude hviezdica prostredná, ktorú záhradkári bežne poznajú ako kuračku. 

Zapečené šampiňóny s kuračkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak nám ostalo bryndzovo-kuračkovej hmoty, zvyšnú môžeme natrieť na chlieb a tiež dať zapiecť. Zapečené šampiňóny s bryndzou a kuračkou sú výborné ako chuťovka k vínu alebo so zemiakovým pyré ako hlavné jedlo. Stručne si zopakujme recept na ich prípravu. Potrebujeme: 250 g menších šampiňónov, 125 g bryndze, za hrsť hviezdice prostrednej (kuračky), mleté čierne korenie drvená rasca, olej na pokvapkanie. Postup: Šampiňóny umyjeme, očistíme, hlúbiky vyberieme a nasekáme na jemno do misky. K tomu pridáme bryndzu, mleté korenie, drvenú rascu a za hrsť buriny hviezdice prostrednej – ľudovo kuračky. Necháme zapiecť asi 15 minút na 180 stupňov Celzia. Mimochodom, hviezdica prostredná je burina bohatá na vitamín C.

Galéria

45434337_497372730774545_5093156993384841216_n.jpg 45417450_1334593546683465_1647190416954490880_n.jpg 45474967_313568809241824_1786478001660100608_n.jpg
Autorka a foto: Soňa Juriková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame