Tento týždeň budeme variť s netradičnými prísadami, ktorých máme plné záhony, no bežne skončia akurát tak v komposte. Soňa Juriková si totiž Kulinárium premenila na Burinárium a s Monikou Královou na každý deň si pripravili recept, ktorý ako podstatnú prísadu využíva nejakú divú burinu. Dnes to bude hviezdica prostredná, ktorú záhradkári bežne poznajú ako kuračku.
Zapečené šampiňóny s kuračkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak nám ostalo bryndzovo-kuračkovej hmoty, zvyšnú môžeme natrieť na chlieb a tiež dať zapiecť. Zapečené šampiňóny s bryndzou a kuračkou sú výborné ako chuťovka k vínu alebo so zemiakovým pyré ako hlavné jedlo. Stručne si zopakujme recept na ich prípravu. Potrebujeme: 250 g menších šampiňónov, 125 g bryndze, za hrsť hviezdice prostrednej (kuračky), mleté čierne korenie drvená rasca, olej na pokvapkanie. Postup: Šampiňóny umyjeme, očistíme, hlúbiky vyberieme a nasekáme na jemno do misky. K tomu pridáme bryndzu, mleté korenie, drvenú rascu a za hrsť buriny hviezdice prostrednej – ľudovo kuračky. Necháme zapiecť asi 15 minút na 180 stupňov Celzia. Mimochodom, hviezdica prostredná je burina bohatá na vitamín C.