Kapor na víne

Kapor na víne

Storočnica založenia Československej republiky je krásne okrúhle výročie, a preto Vám tento týždeň vám ponúkame recepty Nory Gill, riaditeľky českej turistickej organizácie na Slovensku.  Žije v Olomouci  a pracuje v Bratislave. Na ďalší spoločný československý recept bol zvedavý Miroslav Würfl. 

Kapor na víne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na 4 porcie potrebujeme:

filet z kapra   600 g
100 g masti
100 g prerastenej slaniny
jeden a pol deci červeného vína
200g chleba
1 väčšiu cibuľu
1 lyžicu medu
hladkú múku na obaľovanie
rascu, vetvičku šalvie a rozmarínu

Najskôr si filety kapra osolíme a necháme ich chvíľku odležať. Potom ich posypeme rascou, obalíme v múke a na masti sprudka opečieme zo všetkých strán. V panvici si opečieme slaninku spolu s nakrájanou cibuľkou, pridáme med, červené víno a bylinky. Všetko povaríme, aby sa časť vína odparila a šťava sa zahustila.  Servírujeme tak, že najskôr položíme na tanier krajce opečeného chleba, na ne dáme kúsky pečenej ryby a všetko prelejeme šťavou z vína....  Dobrú chuť !



Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame