Storočnica založenia Československej republiky je krásne okrúhle výročie, a preto Vám tento týždeň vám ponúkame recepty Nory Gill, riaditeľky českej turistickej organizácie na Slovensku. Žije v Olomouci a pracuje v Bratislave. Na ďalší spoločný československý recept bol zvedavý Miroslav Würfl.
Kapor na víne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na 4 porcie potrebujeme:
filet z kapra 600 g
100 g masti
100 g prerastenej slaniny
jeden a pol deci červeného vína
200g chleba
1 väčšiu cibuľu
1 lyžicu medu
hladkú múku na obaľovanie
rascu, vetvičku šalvie a rozmarínu
Najskôr si filety kapra osolíme a necháme ich chvíľku odležať. Potom ich posypeme rascou, obalíme v múke a na masti sprudka opečieme zo všetkých strán. V panvici si opečieme slaninku spolu s nakrájanou cibuľkou, pridáme med, červené víno a bylinky. Všetko povaríme, aby sa časť vína odparila a šťava sa zahustila. Servírujeme tak, že najskôr položíme na tanier krajce opečeného chleba, na ne dáme kúsky pečenej ryby a všetko prelejeme šťavou z vína.... Dobrú chuť !