Loštický rezeň

Loštický rezeň

Pri príležitosti storočnice založenia Československej republiky Vám tento týždeň ponúkame recepty, ktoré s obľubou používajú Česi i Slováci. Miroslav Würfl sa rozprával s Norou Gill, ktorá je riaditeľkou českej turistickej organizácie na Slovensku. Jej otec je Slovák, mama Češka, ona žije v Olomouci a pracuje v Bratislave. Takže má skúsenosti s gastronómiou z oboch republík. 

Loštický rezeň Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pre 4 osoby potrebujeme:

hrubšie rezne z bravčového stehna   4 ks
olomoucké tvarôžky 150 g  
jedno vajce
hladkú múku, strúhanku, soľ  a olej na vyprážanie

Najskôr si rezne jemne naklepeme. Do plátkov mäsa si urobíme otvor, do ktorého  vložíme tvarôžky a pripneme si ich špáradlom. Potom mäso osolíme, obalíme ho v múke, vo vajíčku, v strúhanke a  vyprážame na rozpálenom oleji. Loštické rezne podávame s varenými zemiakmi alebo so zeleninovým šalátom... Dobrú chuť !

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame