Pri príležitosti storočnice založenia Československej republiky Vám tento týždeň ponúkame recepty, ktoré s obľubou používajú Česi i Slováci. Miroslav Würfl sa rozprával s Norou Gill, ktorá je riaditeľkou českej turistickej organizácie na Slovensku. Jej otec je Slovák, mama Češka, ona žije v Olomouci a pracuje v Bratislave. Takže má skúsenosti s gastronómiou z oboch republík.
Loštický rezeň Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pre 4 osoby potrebujeme:
hrubšie rezne z bravčového stehna 4 ks
olomoucké tvarôžky 150 g
jedno vajce
hladkú múku, strúhanku, soľ a olej na vyprážanie
Najskôr si rezne jemne naklepeme. Do plátkov mäsa si urobíme otvor, do ktorého vložíme tvarôžky a pripneme si ich špáradlom. Potom mäso osolíme, obalíme ho v múke, vo vajíčku, v strúhanke a vyprážame na rozpálenom oleji. Loštické rezne podávame s varenými zemiakmi alebo so zeleninovým šalátom... Dobrú chuť !