Pri príležitosti storočnice založenia Československej republiky vám tento týždeň ponúkame recepty z kuchyne Nory Gill,riaditeľky českej turistickej organizácie na Slovensku. Miroslav Würfl sa jej najskôr opýtal, aké obľúbené československé jedlo si pripravila na dnešný deň.
Tvarůžky a šampiňóny Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Toľko Nora Gill z českej turistickej organizácie na Slovensku, ktorá dnes pripravovala šampiňóny plnené olomouckými tvarůžkami.
Potrebujeme:
šampiňóny 400 g
olomoucké tvarôžky 150 g
jednu menšiu cibuľu, soľ, rascu a maslo
Postup:
Najskôr si očistíme šampiňóny, klobúčiky oddelíme od nožičiek, a odložíme nabok. Cibuľku opražíme na masle, pridáme na drobno pokrájané nožičky šampiňónov, soľ, rascu a dusíme do mäkka. Do vychladnutej zmesi pridáme na malé kúsky pokrájané tvarôžky a vzniknutou zmesou plníme klobúčiky húb. Potom ich poukladáme do vymasteného pekáča, v rúre ich za 7 minút zapečieme a môžeme podávať