Zo Sladkého morušového receptára dnes vyberáme Pečený čaj s morušami. Ten zaujal Michala Hercega, ale najmä Magdalénu Zimanovú z Pukanca.
Pečený čaj s morušami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na pečený čaj s morušami potrebujeme: 1700 g ovocia (moruše, jablká, slivky, jahody), 750 g krištálového alebo trstinového cukru, 1 vanilkový cukor, 3 kusy badiánu, 1 čajovú lyžičku mletej škorice, 6 klinčekov a podľa chuti rum. Ovocie umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Navrstvíme do vyššieho pekáča. Medzi ovocie povkladáme badián, klinčeky, posypeme škoricou a zasypeme cukrom. Pečieme na 200 stupňoch Celzia približne hodinu. Je potrebné, aby ovocie pustilo šťavu a všetok cukor sa rozpustil. Ovocie nemá byť úplne rozvarené, takže počas pečenia premiešame. Horúce plníme do sklených pohárov. Cez zimu potom stačí dať 1-2 lyžice do šálky a zaliať horúcou vodou.