Tento týždeň si budeme pripravovať sladké recepty s plodmi moruše. Dobre ich poznajú gazdinky napríklad z okolia Pukanca, kde sa morušiam darí asi najlepšie. Pokračuje Michal Herceg.
Morušové tiramisu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na morušové tiramisu potrebujeme: 500 g mascarpone, 500 ml šľahačkovej smotany, 400 g dlhých piškót, 2 čajové lyžičky instantnej kávy, 1 vanilkový cukor, 1 polievkovú lyžicu práškového cukru, 1 morušový kompót a 1 želatinový stužovač. Uvaríme si 3 dcl kávy, vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom, vyšľaháme mascarpone s vanilkovým cukrom. Obe hmoty spojíme do hladkého krému. Na dno hlbšej nádoby rozložíme dlhé piškóty. Z jednej strany ich namočíme do kávy. Rozotrieme na ne asi jednu tretinu smotanového krému. Morušový kompót zahustíme želatinou pripravenou podľa návodu na obale. Zahustený kompót navrstvíme na smotanový krém. Ovocnú vrstvu necháme stuhnúť, potom na ňu rozotrieme