Tento týždeň to v našich kuchyniach vďaka Kulináriu vonia už trochu sviatočne, ba až vianočne. S Tatianou Šuškovou a výživovou poradkyňou Zdenou Havettovou totiž pripravujeme recepty, ktoré nás s prichádzajúcimi sychravými dňami dobre rozohrejú. A tak v nich nechýba badián, klinček, škorica, či kurkuma. Včera sme si pripravili čaj z kurkumy, dnes je na rade pšenová kaša s perníkovým korením, vhodná na štart do nového dňa.
Pšenová kaša s perníkovým korením Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pšenová kaša s perníkovým korením
Hrnček pšena
3 lyžice mletého maku alebo kokosu
javorový sirup/iné sladidlo
sušené slivky alebo hrozienka
1 kávová lyžička perníkového korenia
Pšeno nasypte do sitka a prepláchnite 2x studenou a 1x vriacou vodou. Pšeno uvarte so slivkami alebo hrozienkami do mäkka, trvá to max. 20 minút. Prisypte mak alebo kokos, premiešajte, podľa potreby oslaďte javorovým sirupom - stačí aj ovocie. Čajová lyžička perníkového korenia vás v zime veľmi pekne prehreje.