Jedlá milujeme pre ich chuť a farbu. Aj keď niekedy namiesto tradičnej, zvolíme inú prípravu a zmeníme aj celkový vzhľad. Na chuti to však vôbec nemusí ubrať. Naopak. Objavíme niečo nové a možno práve ono sa stane súčasťou nášho jedálnička. Tradičné jedlo v netradičnej príprave dnes ponúkne fooblogerka Jana Mančíková. Najskôr s ním zoznámila Hanu Michalčíkovú.
Šťavelový boršč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Recept na prípravu netradičného Šťaveľového boršča je nasledovný:
Potrebujeme: 1 cibuľu, zemiaky, šťaveľ nasekaný na drobné kúsky, 4 vajíčka uvarené na tvrdo, soľ, kyslú smotanu, kôpor
Nakrájame si cibuľu, zemiaky osolíme a dáme variť do 1l vody. Keď sú zemiaky už takmer uvarené, pridáme nakrájaný šťaveľ, chvíľku povaríme, pridáme 2 lyžice kyslej smotany, ak je polievka málo kyslá. Keď polievku vypneme, pridáme kôpor a na tvrdo uvarené , cez sitko pretlačené vajíčka .