Šťavelový boršč

Šťavelový boršč

Jedlá milujeme pre ich chuť a farbu. Aj keď  niekedy namiesto tradičnej, zvolíme inú prípravu a zmeníme aj celkový vzhľad. Na chuti to však vôbec nemusí ubrať. Naopak. Objavíme niečo nové a možno práve ono sa stane súčasťou nášho jedálnička. Tradičné jedlo v netradičnej príprave dnes ponúkne fooblogerka Jana Mančíková. Najskôr s ním zoznámila Hanu Michalčíkovú. 

Šťavelový boršč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Recept na prípravu netradičného Šťaveľového boršča je nasledovný:
Potrebujeme:  1 cibuľu, zemiaky, šťaveľ nasekaný na drobné kúsky, 4 vajíčka uvarené na tvrdo, soľ, kyslú smotanu, kôpor
Nakrájame  si cibuľu, zemiaky osolíme a dáme variť do 1l vody. Keď sú zemiaky už takmer uvarené, pridáme nakrájaný šťaveľ, chvíľku povaríme, pridáme 2 lyžice kyslej smotany, ak je polievka málo kyslá. Keď polievku vypneme, pridáme kôpor a na tvrdo uvarené , cez sitko pretlačené vajíčka .

Autor: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame