Obed bez polievky nie je žiaden obed. Povedala Viere Horákovej Františka Spústová z obce Gajary a pridala recept na starodávnu fazuľovú polievku.
Gajarská fazuľová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu fazuľovej polievky potrebujeme: fazuľu, zemiaky, koreňovú zeleninu a kúsok údeného mäsa, cesnak, polievkové korenie, Fazuľu necháme cez noc namočenú vo vode. Ráno ju dáme variť s bobkovým listom. Keď je fazuľa takmer uvarená, pridáme zemiaky nakrájané na kocky, zeleninu, kúsok údeného mäska a ďalej varíme. Urobíme zápražku, do ktorej nastrúhame cesnak, aby mala polievka dobrú chuť.
Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay