Včera sme spolu s Františkou Spústovou z obce Gajary pripravovali gajarské pirohy. Táto vychýrená kuchárka však ponúka aj ďalší recept, a to na chrenovú omáčku. Zapísala si ho aj Viera Horáková.
Gajarská chrenová omáčka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na netradičnú chrenovú omáčku potrebujete:
Pečivo, slepačí vývar na zaliatie, vajíčka, postrúhaný čerstvý chren, soľ, korenie
Postup:
Rožky nakrájame na kolieska, zalejeme slepačím vývarom, pridáme vajíčka, na jemno nastrúhaný čerstvý chren a všetko dôkladne zamiešame.
Chvíľu necháme odstáť, aby a zvýraznila chuť chrenu. Podľa chuti dosolíme a okoreníme
Je to typická gajarská špecialita, ktorú pripravujú len v tejto obci