Treska s cviklou a feniklom

Treska s cviklou a feniklom

Tento týždeň vám ponúkame jedlá z ružinovského hostinca. Dnešný recept môže byť tipom pre tých, ktorí sa chcú zdravo stravovať, pretože jeho základ tvorí ryba. So zástupcom šéfkuchára Petrom Kadlečíkom nahrával Miroslav Würfl.   

Treska s cviklou a feniklom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

  

Toľko Peter Kadlečík  z ružinovského hostinca, ktorý dnes pripravoval  tresku s cviklou a feniklom. Pripomínam, že aj tento recept nájdete na webovej stránke rtvs.sk.  V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať: 

Potrebujeme:

150 g filet z tresky bez kože
150 g uvarenej cvikly
100 g masla
fenikel 150 g
citrónovú šťavu
na dochutenie soľ  a  korenie

Postup:

Uvarenú cviklu rozmixujeme na kašu, dochutíme soľou a korením. Na panvici rozpustíme maslo, do nej položíme filet z tresky, ktorý osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a opekáme ho z oboch strán asi 3 minúty. Fenikel si rozkrojíme na štvrtiny a dáme do predhriatej rúry upiecť na 10 minút pri teplote 180 °C. Keď už je ryba opečená, dáme ju na tanier na 2 minúty odstáť. Do panvice pridáme cviklové pyré - dochutíme ho soľou, citrónovou šťavou, prehrejeme a hneď podávame s treskou a opečeným feniklom.  Všetkým vám želáme dobrú chuť!

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame