Tento týždeň vám ponúkame jedlá z ružinovského hostinca. Dnešný recept môže byť tipom pre tých, ktorí sa chcú zdravo stravovať, pretože jeho základ tvorí ryba. So zástupcom šéfkuchára Petrom Kadlečíkom nahrával Miroslav Würfl.
Treska s cviklou a feniklom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Toľko Peter Kadlečík z ružinovského hostinca, ktorý dnes pripravoval tresku s cviklou a feniklom. Pripomínam, že aj tento recept nájdete na webovej stránke rtvs.sk. V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať:
Potrebujeme:
150 g filet z tresky bez kože
150 g uvarenej cvikly
100 g masla
fenikel 150 g
citrónovú šťavu
na dochutenie soľ a korenie
Postup:
Uvarenú cviklu rozmixujeme na kašu, dochutíme soľou a korením. Na panvici rozpustíme maslo, do nej položíme filet z tresky, ktorý osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a opekáme ho z oboch strán asi 3 minúty. Fenikel si rozkrojíme na štvrtiny a dáme do predhriatej rúry upiecť na 10 minút pri teplote 180 °C. Keď už je ryba opečená, dáme ju na tanier na 2 minúty odstáť. Do panvice pridáme cviklové pyré - dochutíme ho soľou, citrónovou šťavou, prehrejeme a hneď podávame s treskou a opečeným feniklom. Všetkým vám želáme dobrú chuť!