Tento týždeň vám ponúkame kulinárske špeciality, ktoré môžete ochutnať napríklad aj v bratislavskom hostinci na Zálužickej ulici. Čo si pripravíme práve dnes, zisťoval Miroslav Würfl u zástupcu šéfkuchára Petra Kadlečíka.
Bravčová panenka plnená šampiňónmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Toľko Peter Kadlečík z ružinovského hostinca, ktorý dnes pripravoval bravčovú panenku plnenú šampiňónmi, tymiánom a čili. V krátkosti si ho zopakujme:
Potrebujeme:
150 g očistenej panenky
šampiňóny 60 g
1 vetvičku tymiánu
štvrť čili
a štipku soli
Postup:
Panenku si jemne vyklepeme na rezeň, osolíme a dáme na bok. Na rozpálenej panvici opečieme 60 g nakrájaných šampiňónov, pridáme tymián, soľ, na jemno nakrájané čili a všetko to orestujeme. Panenku naplníme tak, že túto zmes dáme do stredu rezňa, zabalíme ho a v panvičke ho opekáme 3 až 4 minúty z každej strany. Ak chceme aj šťavu, rezeň môžeme podliať troškou kuracieho alebo zeleninového vývaru. Podávame ho s varenými zemiakmi.