Bravčová panenka plnená šampiňónmi

Bravčová panenka plnená šampiňónmi

Tento týždeň vám ponúkame kulinárske špeciality, ktoré môžete ochutnať napríklad aj  v bratislavskom hostinci na Zálužickej ulici. Čo si pripravíme práve dnes, zisťoval Miroslav Würfl  u zástupcu šéfkuchára Petra Kadlečíka.   

Bravčová panenka plnená šampiňónmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko Peter Kadlečík  z ružinovského hostinca, ktorý dnes pripravoval bravčovú panenku plnenú šampiňónmi, tymiánom a čili. V krátkosti si ho zopakujme:   

Potrebujeme:

150 g očistenej panenky
šampiňóny 60 g
1 vetvičku tymiánu
štvrť čili
a štipku soli 

Postup:

Panenku si jemne vyklepeme na rezeň, osolíme a dáme na bok. Na rozpálenej panvici opečieme 60 g nakrájaných šampiňónov, pridáme tymián, soľ, na jemno nakrájané  čili  a všetko to orestujeme. Panenku naplníme  tak, že túto zmes dáme do stredu rezňa, zabalíme ho a v panvičke ho opekáme 3 až 4 minúty z každej strany. Ak chceme aj šťavu, rezeň môžeme podliať troškou kuracieho alebo zeleninového vývaru.  Podávame ho s varenými zemiakmi.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame