Tento týždeň vám ponúkame recepty z bratislavského hostinca neďaleko štrkoveckého jazera. Dnešný recept bude možno trochu netradičný, ale držíme sa zásady, že aj naše gazdinky sa chcú stravovať zdravo a chutne. Hlavnú úlohu v ňom zohrajú široké rezance, známe najmä z talianskej kuchyne. So zástupcom šéfkuchára Petrom Kadlečíkom sa rozprával Miroslav Würfl.
Taglietelle s prosciuttom a feniklom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
oľko Peter Kadlečík z bratislavského hostinca, ktorý dnes pripravoval taglietelle s prosciuttom a feniklom. Pripomínam, že aj tento recept nájdete na webovej stránke rtvs.sk, ale vy sa všetky podrobnosti dozviete už teraz. V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať:
1 liter vriacej vody
100 g cestovín, resp. širokých rezancov (tagliatelle)
3 lístky šalvie
štvrť čili
maslo 50 g
prosciutto na plátky 100 g
mozzarela 100 g
fenikel 100 g
olej
na dochutenie soľ
Postup:
Do vriacej vody si dáme variť cestoviny, medzitým na rozpálenej panvici opražíme na kocky nakrájané prosciutto, pridáme šalviu, fenikel a čili. Podlejeme troškou vody z cestovín a necháme chvíľu prevariť. Uvarené cestoviny scedíme, pridáme ich do tejto zmesi a pridáme aj 50 gramov masla, ktoré necháme rozpustiť. Mozzarelu obalíme prosciuttom, opečieme z oboch strán na panvici alebo na grile. Servírujeme tak, že na tanier dáme cestoviny a syr až navrch. Jedlo môžeme ozdobiť plátkami čerstvej šalvie alebo petržlenovou vňaťou.