Máša, Máša langoše predáva a ja ich s chuťou jedávam... Langoš je naozaj obľúbenou letnou pochúťkou pri vode či na výlete. Aj keď je však jeho príprava v zásade veľmi jednoduchá, nechutí všade rovnako dobre. Za tajomstvom naozaj dobrého langoša sa dnes posledný krát v Kulináriu vyberieme do Novej Vsi nad Žitavou do kuchyne Slávky Galovej, ktorú navštívila Tatiana Šušková.
Langoše od Slávky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ako si pripravíme chutné langoše podľa receptu pani Slávky. Do kila hladkej múky dáme vo vode vykysnutý kvások, pridáme soľ, za pol štamprlíka tuhého alkoholu, necháme dobre nakysnúť. Rozdelíme na malé bochníky, necháme opäť prekysnúť, vypracujeme langoš a dáme piecť na úplne horúcom oleji. Potrieme cesnakom a ochutíme tým, čo máme radi – syrom či kečupom.