Hlad je vraj najlepší kuchár. V čase pred obedom sa o tom pravidelne presviedčame v obľúbenom Kulináriu, v ktorom nám naši poslucháči ponúkajú svoje naj-recepty. V prípade Slávky Galovej, ktorú v Novej Vsi nad Žitavou navštívila Tatiana Šušková, k nim rozhodne patrí kapustnica, ktorú varí v každom ročnom období.
Kapustnica od Slávky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tak ako si túto výbornú kapustnicu pripravíme?
Večer si dáme namočiť do vody približne pol kilogramu fazule. Do hrnca vložíme spolu s fazuľou vyumývané údené bravčové koleno. Varíme. Pridáme očistené a nakrájané zemiaky. Medzitým ochutíme sudovú kvasenú kapustu cibuľu, cesnak, bobkový list.
Keď sú zemiaky uvarené, pridáme do hrnca kapustu. Neskôr klobásu. Varíme najmenej tri hodiny.
Na záver pridáme do kapustnice zmes cibule a cesnaku a červenej papriky usmaženú na bravčovej masti. Do kapustnice pridáme aj osobitne pripravovaný perkelt - bravčové mäso, nakrájané na kocky a udusené na cibuli s červenou paprikou.