Nová Ves nad Žitavou je obec v Nitrianskom kraji, kde nájdete zaujímavý pútnicky areál Studnička, jedinečnú architektonickú pamiatku z 15. storočia - Turecký most, ale aj tri doteraz zachované kaštiele s prekrásnym parkom. Na obľúbené regionálne jedlá v tejto tekovskej obci sa vychýrenej kuchárky Slávky Galovej pýtala Tatiana Šušková.
Granadír od Slávky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Granadír podľa pani Slávky si pripravíme takto:
Z polohrubej múky, vajca a trochy teplej vody si pripravíme cesto, ktoré po vypracovaní rozvaľkáme a nakrájame na drobné štvorčeky.
Vyvaríme v slanej vode.
Nakrájame cibuľku, osmažíme na bravčovej masti, pridáme očistené a pokrájané zemiaky, červenú papriku, podlejeme horúcou vodou a dusíme do zmäknutia.
Po uvarení ich rozpučíme a vmiešame do uvarenej cestoviny.
Podávame s uhorkovým šalátom alebo s čalamádou.