Herec Ivan Vojtek, alias Tuli, je nielen známym gurmánom, ale pristane mu aj kuchárska zástera. Pre rodinu či priateľov dokáže v kuchyni i na chate „namixovať“ rôzne chutné pokrmy. Tuli však priznáva, že si nepotrpí na presnú hmotnosť surovín v gramoch. Všetky ingrediencie pridáva „přiměřene“, tak ako voľakedy „kuchtil“ Vlasta Burian. Dôležité je vraj variť s láskou a najmä myslieť na tých, komu človek jedlo pripravujete. Recepty do tohto - týždňového Kulinária, alebo ak chcete „Tulinária“ s Tulim pripravila Janka Bleyová.
Nátierka z údeného pstruha Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Čo potrebujete na prípravu nátierky z údeného pstruha, makrely, alebo lososa:
Podľa počtu hladošov menšiu, alebo väčšiu údenú rybu
Cibuľu, horčicu, maslo, soľ a mleté čierne korenie
Postup je jednoduchý: nadrobno pokrájanú cibuľku, ktorú posolíte a okoreníte, zmixujete s maslom, horčicou a údenou rybou zbavenej všetkých kostičiek. Podľa chuti osolíte a okoreníte. No a zajtra bude Janka Bleyová s Tulim variť polievku. Dal jej na výber: „hríbovica“, alebo hokaido. Akú napokon uvaria, to sa dozviete zajtra...