Nátierka z údeného pstruha

Nátierka z údeného pstruha

Herec Ivan Vojtek, alias Tuli, je nielen známym gurmánom, ale pristane mu aj kuchárska zástera. Pre rodinu či priateľov  dokáže  v kuchyni i na chate „namixovať“  rôzne  chutné pokrmy. Tuli však priznáva, že si nepotrpí na presnú hmotnosť surovín v gramoch. Všetky ingrediencie pridáva  „přiměřene“, tak ako voľakedy „kuchtil“ Vlasta Burian. Dôležité je vraj variť s láskou a najmä myslieť na tých, komu človek jedlo pripravujete. Recepty do tohto - týždňového Kulinária, alebo ak chcete „Tulinária“  s Tulim pripravila Janka Bleyová. 

Nátierka z údeného pstruha Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čo potrebujete na prípravu nátierky z údeného pstruha, makrely, alebo  lososa:

Podľa počtu hladošov menšiu, alebo väčšiu údenú rybu
Cibuľu, horčicu, maslo, soľ a mleté čierne korenie 
 
Postup je jednoduchý: nadrobno pokrájanú cibuľku, ktorú posolíte a okoreníte,  zmixujete s maslom, horčicou a údenou rybou zbavenej všetkých kostičiek. Podľa chuti osolíte a okoreníte. No a zajtra bude Janka Bleyová s Tulim variť polievku. Dal jej na výber: „hríbovica“, alebo hokaido. Akú napokon uvaria, to sa dozviete zajtra...

Autorka: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame