Na celom Slovensku sa kapusta volá kapusta, len na Záhorí jej hovoria zelé. Jedlá z nej sú celoročne obľúbené, lacné, dostupné a zdravé. Na prípravu pokrmov ju rada využíva aj Silvia Kňazovičová z Devičian, ktorá recept na prípravu pochúťky z kapusty poskytla aj Hane Michalčíkovej.
Sedliacka pražená kapusta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu Sedliackej praženej kapusty potrebujeme: asi 1 kilogram kvasenej kapusty, jednu väčšiu cibuľu, jednu polievkovú lyžicu masti, 150 g slaniny a 150 g údenej klobásy. Pri príprave jedla postupujeme takto: Cibuľu pokrájanú na kocky opražíme na masti. Pridáme pokrájanú slaninu, chvíľu opražíme , pridáme klobásu pokrájanú na kolieska a vyžmýkanú kvasenú kapustu. Všetko spolu opražíme, kým kapusta nie je úplne bez šťavy a začína sa pripekať do hneda. Podávame s varenými zemiakmi alebo chlebom. V piatok si v Kulináriu pripravíme Gomboľce.