Huby s cestovinou

Huby s cestovinou

Bedle, kozáky, dubáky, modráky, čírovce, to všetko, ale samozrejme aj oveľa viac rastie v lete v našich lesoch. Ten, kto huby pozná, určite neváha a ide si ich nazbierať. Potom už stačí  len oprášiť niektorý z vyskúšaných receptov a letná pochúťka je na stole. K láske k hubám sa Hane Michalčíkovej priznala aj Silvia Kňazovičová, ktorá dnes do Kulinária ponúkla recept na Huby s cestovinou. 

Huby s cestovinou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu Húb s cestovinou potrebujeme: Asi pol kilogramu húb, najlepšia je zmeska lesných húb, olej, 3 strúčiky cesnaku, soľ, čierne mleté korenie, hrsť nasekanej petržlenovej vňate, 150 g strúhaného tvrdého syra a špagety alebo široké rezance. Postup je nasledovný: Dáme si variť vodu na cestoviny, očistíme a nakrájame si huby na malé kocky a opražíme ich na troche oleja. Stačí tak 5 minút, potom pridáme soľ, roztlačený cesnak, korenie a ešte zhruba minútu huby opražíme. Potom ich odstavíme zo sporáka a primiešame k nim petržlenovú vňať. Uvarené cestoviny dáme na tanier, doprostred dáme upražené huby a posypeme strúhaným syrom.

Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie 6:09

Práve vysielame