Z húb si môžeme pripraviť množstvo chutných jedál, ktoré budú súčasťou obeda či večere. S Annou Bronišovou, ktorú navštívila Viera Horáková, vám teraz ponúkneme recept ideálny na olovrant.
Hubové rožky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu plnených hubových rožkov potrebujeme 6 rožkov, 5 decilitrov smotany 3 žĺtky
Plnku si pripravíme z 1/2 kilogramu húb, 100 gramov masla, soli, korenia, petržlenovej vňate
Postup: Rožky prerežeme po dĺžke a vnútro lyžicou vydlabeme. Vybranú časť potrháme na malé kúsky a odložíme. Z húb odparíme vodu, pridáme potrhané rožky, smotanu a žĺtky. Vymiešanú zmes rozotrieme na rožky a zapekáme 10-15 minút. Dobrú chuť
Od pondelka budeme pripravovať tekovské špeciality.