Hríbová dobrota

Hríbová dobrota

Podľa mykológov, no i výživových poradcov, sú hríby vhodným doplnkom stravy. Z hľadiska výživy však je vhodné kombinovať huby s ostatnými druhmi potravín, napr. s mäsom, zeleninou, cestovinami, ryžou a podobne. Dnes nám preto Anna Bronišová pripraví hubovú dobrotu. Ochutnala ju aj Viera Horáková.  

Hríbová dobrota Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu hubovej dobroty potrebujete
bravčové, alebo kuracie rezne, cibuľu, olej, huby,  šunku, , soľ, korenie, sladkú  smotanu
Postup:
mäso vyklepeme na rezne, osolíme, okoreníme, opečieme na oleji a vyberieme
vo výpeku  speníme  cibuľku, huby a na rezančeky  nakrájanú šunku.  Po udusení jemne zaprášime  hladkou múkou a pridáme sladkú smotanu
rezne dáme na pekáč, navrstvíme  pripravenú zmes, zalejeme smotanou a dáme zapiecť.
Radi by sme vám ešte pripomenuli, že pri príprave jedál z húb by  sme mali dodržiavať určité zásady. Huby dôkladne poduste, alebo uvarte, aby boli ľahšie stráviteľné,  nejedzte ich pred spaním a pripravené jedlo dlho neuskladňujte, najlepšie je skonzumovať  ho hneď po príprave.

Autorka: VIera Horáková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame