Jogurtovo-kokosovo-pomarančový pohár

Jogurtovo-kokosovo-pomarančový  pohár

Dnes si pripravíme dezert. Osviežujúci jogurtovo-kokosovo-pomarančový pohár. S odborníčkou na školské stravovanie Dašou Ostertágovou pripravuje šťavnatú pochúťku Beáta Repíková.     

Jogurtovo-kokosovo-pomarančový pohár Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

400 g bieleho nesladeného jogurtu, 5 polievkových lyžíc kokosovej múčky, 7-9 polievkových lyžíc práškového cukru, podľa chuti kúsky ananásu, jahody, čučoriedky,  jablká, prípadne iné druhy ovocia, 2 pomaranče alebo mandarínky, vodu, 2 balenia číreho tortového želé, 1 šľahačkovú smotanu, kakao

Ako na to:

Biely jogurt zmiešame s vymixovanou kokosovou múčkou. Mixujeme preto, aby krém bol úplne jemný. Pridáme 3-4 polievkové lyžice práškového cukru a necháme cez noc na chladnom mieste odstáť, aby sa hlavne spojili chute. Potom ovocie, ktoré sme si vybrali podľa chuti dobre umyjeme, podľa potreby pokrájame Estetický pôsobia rôzne vykrajované tvary ovocia.  Medzitým si pripravíme vysoké  poháre, ktoré do polovice naplníme ovocím. Pomaranče odšťavíme a šťavu doplníme maximálne pollitrom vody. Pomiešame, dáme do hrnca, pridáme 4 polievkové lyžice práškového cukru a číru tortovú želatínu. Želatínu varíme  podľa návodu na obale od výrobcu. Želatínu nalejeme ovocie  v pohároch a dáme na chladné miesto/ najlepšie do chladničky/ vychladnúť a stuhnúť. Napokon do odloženého kokosového jogurtu vmiešame na tuho vyšľahanú šľahačku, ktorú nanesieme na stuhnutú želatínu v pohároch a poprášime kakaom. Potom nanesieme ďalšiu vrstvu kokosového krému, poprášime kakaom a vrch ozdobíme rôznym ovocím, prípadne posypeme kúskami čokolády.

Pohár podávame dôkladne vychladený najmä v horúcom letnom počasí. Dospelým odporúčame pohár ozdobiť niekoľkými kvapkami vajcového či kávového koňaku .

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame