Prvá slovenská pop-up reštaurácia...
Inšpirovali sa Berlínom a aj do Bratislavy priniesli prvú pop-up reštauráciu. Pre tých, ktorí sa ešte s týmto kulinárskym konceptom nestretli – a priznajme si, že je nás viac ako dosť – ide o dočasnú reštauráciu, ktorá je zriadená len na niekoľko pár dní, a okrem toho, že ponúka prvotriednu gastronómiu, vždy zahŕňa umelecký a kultúrny zážitok. Príkladom bolo aj brunch v Slovenskej národnej galérii s názvom Mliečny bar, na ktorom sa spojili gurmánske chute a výtvarné umenie. A práve tu Tatiana Šušková zisťovala, o čo vlastne v tzv. partizánskych reštauráciách ide.
Zedz ma - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Hoci je koncept pop-up reštaurácie založený na rýchlosti a dočasnosti – teda miesto pre gurmánov sa objaví náhle a nečakane, v jeho lokalizácii často nechýba moment prekvapenia, a potom rovnako rýchlo zmizne. Rýchlosť a dočasnosť existencie takéhoto miesta je však dopredu veľmi dlho plánované a premyslene pripravované.
O ľuďoch, ktorí vytvárajú prvú slovenskú pop-up reštauráciu sa Tatiana Šušková zhovárala so zakladateľkou tejto iniciatívy na Slovensku Silviou Pinterovou.
Zedz ma - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.