Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne Lýdie Eckhardt. Včera sme ochutnali zapečené kuracie prsia so zemiakmi. Po takomto výdatnom obede si niektorí z nás doprajú aj dezert. Práve o tejto oblasti kulinárskeho umenia sa so známou módnou návrhárkou rozprával Miroslav Würfl.
Nepečený tvarohový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
1 balenie talianskych piškót – 100 g (podľa veľkosti misy aj 150 g)
2 balenie hladkého vanilkového tvarohu po 400 gramov (prípadne osladíme jemný tvaroh)
1 šľahačku (dobré je vyšľahať so stužovačom)
1 dl vaječného koňaku (prípadne rum) pre deti vynecháme
2 dl pohár orechovo-medových müslí
džem na potretie
čerstvé ovocie – podľa sezóny
Postup:
jenskú podlhovastú misu nahusto vyložíme namočenými piškótami v koňaku alebo v sirupovej vode (namáčame rýchlo, lebo piškóty ešte po odstáti nasiaknu z tvarohu)
natrieme čučoriedkovým džemom (alebo aký máme)
vyšľaháme šľahačku, primiešate tvaroh a vločky
celú masu vysypeme na piškóty, zarovnáme a naukladáme ovocie
dáme do chladničky (najlepšie cez noc)
pred podávaním posypeme práškovým cukrom