Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne Lýdie Eckhardt. Ak si myslíte, že drží diétu a konzumuje väčšinou len zeleninu, opak je pravdou. Veľmi rada si pochutí aj na šťavnatom mäse. So známou módnou návrhárkou sa rozprával Miroslav Würfl.
Zapekané kuracie prsia Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
5 - 6 kúskov kuracích pŕs
500 - 700 g zemiakov
1/2 alebo celú šľahačku
1 - 2 cibule
za hrsť čerstvých byliniek (petržlenová vňať, bazalka alebo oregano)
soľ a korenie na dochutenie, prípadne cesnak
Postup:
okorenenými, nenaklepanými kuracími prsami vyložíme maslom potretú zapekaciu misu (plech)
posypeme nasekanými bylinami
zemiaky a cibuľu nakrájame na kolieska, posolíme, premiešame a vysypeme na mäso
zalejeme šľahačkou, v ktorej môžeme rozpučiť 2 - 3 strúčiky cesnaku
dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 45 minút – a môžeme servírovať.