Zapekané kuracie prsia

Zapekané kuracie prsia

Tento týždeň vám ponúkame  recepty z kuchyne Lýdie Eckhardt.   Ak si myslíte, že drží diétu a konzumuje  väčšinou len zeleninu, opak je pravdou. Veľmi rada si pochutí aj na šťavnatom mäse. So známou módnou návrhárkou sa rozprával Miroslav Würfl.

Zapekané kuracie prsia Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

5 - 6 kúskov kuracích pŕs
500 - 700 g zemiakov
1/2 alebo celú šľahačku
1 - 2 cibule
za hrsť čerstvých byliniek (petržlenová vňať, bazalka alebo oregano)
soľ a korenie na dochutenie, prípadne cesnak  

Postup:

okorenenými, nenaklepanými  kuracími  prsami vyložíme maslom potretú zapekaciu misu (plech)
posypeme nasekanými bylinami
zemiaky a cibuľu nakrájame na kolieska, posolíme, premiešame a vysypeme na mäso
zalejeme šľahačkou, v ktorej môžeme rozpučiť 2 - 3 strúčiky cesnaku
dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 45 minút – a môžeme servírovať.

Autor: Miroslav Würfl; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame