Dobrá správa je, že tak ako včera, aj dnes máme pre vás pripravený výborný zákusok. A druhá dobrá správa, vôbec nemusíte rozohrievať rúru, pretože ide o nepečenú jablkovo-šľahačkovú tortu. Recept Michalovi Hercegovi povedala naša kolegyňa z Rádia Regina stred Gabriela Tomajková.
Nepečená ovocná torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujeme suroviny na jablkovo-šľahačkovú nepečenú tortu. Okrúhle piškóty, jahodový alebo malinový džem, dve smotany na šľahanie, približne sedem decilitrov zaváraných jabĺk a káva. Ak máme jablká čerstvé, uvaríme si ich so zlatým klasom do pudingovej hmoty. Začnime však od základu. Piškóty opatrne namáčame do kávy, aby sa nerozmočili a ukladáme ich na tortovú formu, aby sme mali zakryté dno. Na piškóty ukladáme jablká, na ne dáme džem a na vrch domácu šľahačku. Rozotrieme na plech a dáme odstáť do chladničky, ideálne na celý deň.