Hrnčekový koláč

Hrnčekový koláč

Dnes nás pohostí náš kolega, redaktor a moderátor Rádia Regina stred Marcel Páleš. Recept nahral Michal Herceg. 

Hrnčekový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujeme recept na hrnčekový koláč s pudingom. Suroviny: Dve šálky polohrubej múky, jedna šálka krištáľového cukru, jedna šálka mlieka, deci alebo aj dva deci oleja, vrecúško zlatého klasu, jedno či dve vajcia a vrecúško prášku do pečiva. Na plnku potrebujeme liter mlieka, vanilkový alebo jahodový puding a lekvár. Do väčšej misky dáme múku, vajíčka, cukor, mlieko, zlatý klas, olej, prášok do pečiva. Všetko poriadne zamiešame. Chutnú sladkú zmes vylejeme na pomastený, múkou vysypaný plech, ale pozor! Ak plech múkou nevysypeme, koláč môže byť vraj ešte chutnejší. Pečieme 20 minút pri 180 stupňoch. Necháme vychladnúť. Plnku si urobíme z pudingu. Medzi koláč a puding môžeme dať lekvár. Koláč môžeme spestriť tým, čo skriňa dá, napríklad čokoládou alebo ovocím.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame